onsdag 5. mai 2010

Smertelindring

Ting blir ikke alltid som man har tenkt. Bloggen har lidd litt under det siden sist. Jeg har ikke hatt så mye overskudd, og lysten til å blogge har vært rimelig redusert. Men det skorter ikke på ideér!


I dag har jeg en dag hvor jeg tråler internetten etter smertelindring. Finnes det NOE som kan hjelpe? Noe som ihvertfall kan gjøre livet noenlunde levelig? Jeg har lest om neurostimulator og smertepumper. Jeg har forhørt meg om Botox. Om nakkefiksering og smerteplaster. Jeg gjør snart hva som helst for å bli smertelindret, og klamrer meg til håpet om at det kanskje finnes noe der ute som kan hjelpe meg. Ihvertfall litt! Det var stor nedtur for meg da smerteklinikken min ikke turte å gjennomføre Kryoanalgesi (smertelindring ved frysing av perifere smertenerver).


Jeg blir ikke prioritert for invasive inngrep eller sterke medikamenter på grunn av alderen min. Mens eldre smertepasienter ofte får sterke morfinpreparater, må jeg tigge meg til Tramadol.  Som egentlig ikke har særlig effekt. Jeg har vært gjennom en langvarig medikamentutprøving nå, først med Sarotex, deretter Sarotex og Neurontin. Og nå sist med Cymbalta. Som jeg forøvrig må betale for selv, siden det ikke skrives ut på blåresept for smertepasienter. Det koster meg 400-500kr måneden. Jeg begynner å bli sliten av å ikke merke noen effekt. Siste alternativ er Lyrica, så jeg har fremdeles et halmstrå.


Hva bruker dere som smertelindring?

4 kommentarer:

 1. hei :)
  for en fin,fin og godt skrevet blogg du har :) jeg har også nakkesmerter som følge av ME og kronisk migrene. jeg prøvde Botox i ansikt/nakke mot smertene. det var en blandet erfaring . Det bra var at jeg fikk mindre smerter, det dårlige var av jeg ikke kjente smerte og dermed overdrev /gjorde for mye/mer enn det kroppen tålte fordi smerten ikke fikk sagt ifra at nok var nok og jeg ble enda dårligere som resultat.Sprøytene ble satt ved nevrologisk avdeling. - men det var min erfaring....håper du finner en løsning for deg !
  hvis du vil følge meg på veien ,blir jeg glad for selskap .)
  her er jeg :
  http://fingernijordaogbladetframunnen.blogspot.com/
  god helg !
  L.

  SvarSlett
 2. Jeg har også tenkt på baksiden du nevner ved botox.. Det er jo farlig for sånne som oss å ikke kjenne når nok er nok også!

  Har lagt deg til i bloggrollen, blir koselig å følge deg på veien :)

  SvarSlett
 3. Kjenner meg veldig godt igjen i mye av det du skriver. For meg ble Neurac metoden hos Redcord på Lysaker redningen.

  SvarSlett
 4. Spennende! Jeg har lest og lest om Neurac. Og hadde jeg bodd nærmere, hadde jeg utvilsomt bestilt time asap! Jeg håper at jeg kan få til et behandlingsopplegg hos dem en gang, for jeg har virkelig tro på Neurac. Ren slyngebehandling fungerer ikke for meg, den provoserer smerten for mye.

  SvarSlett

Jeg blir veldig glad for tilbakemeldinger :)